02/18 – Huisarts Nu, het wetenschappelijk tijdschrift van Domus Medica, de vereniging van huisartsen en huisartsenkringen in Vlaanderen en Brussel.

Waarom uw pensioengeld ziek is
(en wat u eraan kunt doen)

Waarin wordt het geld van uw Vrij Aanvullend Pensioen Zelfstandigen (VAPZ) belegd? Wordt het wel geĆÆnvesteerd in bedrijven die het goed voor hebben met onze gezondheid? Of zouden we ons geld veel slimmer kunnen inzetten dan nu gebeurt?
Lees meer

21/09/17 – Artsenkrant

Stapje dichter bij ethisch pensioenfonds

Ongeveer een jaar geleden nam huisarts Anneleen De Bonte loopbaanonderbreking om op zoek te gaan naar een ethisch en duurzaam fonds voor het beheer van haar VAPZ-contract. Hoe ver staat ze vandaag?
Lees meer

25/11/16 – Artsenkrant

Huisarts bouwt aan ethisch pensioenfonds

“Professioneel doe ik elke dag mijn best om de gezondheid van mensen te verbeteren, terwijl de reserves die ik met dat werk opbouwde via mijn pensioenfonds naar bedrijven gaan die allesbehalve ‘gezond’ zijn, zoals steenkoolmijnen.” En dus ging huisarts Anneleen De Bonte op zoek naar een duurzaam ethisch pensioenfonds. Geen sinecure, zo blijkt…
Lees meer

10/11/16 – Hautekiet op Radio1

Weet jij wat er met het geld van jouw pensioenfonds gebeurt?

Als je aan de slag bent, is het misschien zo dat je werkgever maandelijks een premie voor jou betaalt aan een pensioenfonds. Of misschien stort je als zelfstandige elke maand een bedrag in een vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ)? Het geld dat gestort wordt in pensioenfondsen wordt belegd, maar weet je ook waarin?
Radio 1

08/11/16 – Knack

Miljoenen aan spaargeld van Belgische dokters wordt belegd in bedrijven die mensen schade toebrengen

Wanneer dokters hun eed van Hippocrates uitspreken, beloven ze nooit iemand te zullen schaden. Ondertussen wordt het spaargeld van velen van hen belegd in sectoren die allerminst duurzaam zijn. ‘Veel collega’s vallen uit de lucht. Ze dachten dat het wel goed zat met hun pensioenfonds. Niet dus.’
Lees meer